Nieuws

1e Wereldwijde kids run

Maandag 27 juli
Gisteren hebben Noortje en Damian (en zusje Arianne) meegedaan aan de World Wide Kids Run. 

Noortje dacht op de 1500 meter mee te doen in de categorie 2011 en jonger. Met een plek bij de eerste 50 zouden we al heel blij zijn. In totaal zijn er 132 meisjes gestart in deze categorie, met een 42e plaats voor Noortje. Ook voor haar is vanwege de grote deelname een apart klassement opgemaakt voor de geboortejaren 2013 en jonger. Noortje eindigt knap als 13e. Schonen we de lijst op tot 2014 en jonger zien we Noortje terug op de 5e plaats!!!
Arianne (ze moet nog lid worden van de club) is op de 500 meter bij de meisjes 2013 en jonger gefinisht als 73e van de 151. Schonen we die lijst op tot 2016 en jonger dan heeft ze een mooie 15e plek behaald.
Damian liep zijn 1500 meter uitstekend en dacht mee te tellen in een klassement van 10-14 jarigen, terwijl hij zelf in november nog 10 moet worden. Gelukkig voor hem is er een apart klassement opgemaakt voor geboortejaren 2009/2010. Als één van de jongsten in deze groep, van totaal 56, eindigt hij ook op een mooie 15e plaats.
De ontvangen medailles zijn dus meer dan verdiend!
 
Foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum.

Coronamaatregelen versoepeld

Zondag 19 juli
Na (te) lange tijd weer eens een update over COVID-19.
We zijn erg blij dat de landelijke protocollen al weer zodanig zijn versoepeld, dat de trainingen weer doorgang kunnen vinden. Dat geldt zowel voor de jeugd als voor de volwassenen.
De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht:
 Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
 Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen.
 Was vaak je handen.
 Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.
Tijdens trainingen en wedstrijden geldt de 1,5 meter niet, maar voor en na de trainingen en wedstrijden en tijdens rustmomenten wel.
Als bestuur hebben we samen met onze wedstrijdcommissies afgesproken dat we dit jaar geen officiële wedstrijden organiseren, vanwege de vele eisen waar we aan moeten voldoen. Zo geldt er voor buiten een maximum van 250 bezoekers zonder reservering en gezondsheidscheck.
Wel organiseren we enkele interne wedstrijden, zoals de clubkampioenschappen op de baan op zaterdag 26 september 2020.

Start volwassentraining

Dinsdag 19 mei

Afgelopen week zijn de jeugdtrainingen weer hervat en is het bestuur druk bezig geweest om de 1e versie van het interne protocol aan te passen zodat ook de trainingen van de volwassenen weer kunnen beginnen.

Vanaf 18 mei is het voor alle leden weer mogelijk om op de baan en in het bos te trainen maar gelden er wel strikte regels om te kunnen voldoen aan de protocollen zoals afgegeven door NOC-NSF, de Atletiekunie en Veiligheidsregio.

Wij vragen iedereen goed kennis te nemen van bijgevoegde Locatiegebonden afspraken Corona zoals opgesteld door het bestuur in overleg met de trainers en van het Protocol Verantwoorde Atletieksport van de Atletiekunie.

De interne Locatiegebonden afspraken Corona zijn een aanvulling of nadere invulling voor het protocol van de Atletiekunie en moet dus samen gelezen worden met dit protocol.

Wij realiseren ons als bestuur en trainers dat het erg veel regels zijn en hebben er begrip voor dat jullie wellicht denken "moet dit nou allemaal?".
Het antwoord hierop JA, het moet, de gezondheid van onze leden staat voorop en daarvoor zijn deze regels.

Door de Gemeente zal actief worden toegezien op de regelgeving en bij niet naleving kunnen sancties volgen, wij rekenen dus op jullie medewerking zodat we met zijn allen kunnen blijven werken aan onze gezondheid en lekker kunnen blijven sporten.

Mochten jullie naar aanleiding van de stukken vragen hebben dan verzoeken we jullie deze te stellen bij het bestuur (voorzitter@avdeltasport.nl) als ze over het protocol gaan, voor vragen over de training kunnen jullie bij de trainers terecht.

Wij wensen jullie allemaal veel sportplezier #staysafe


Sebastiaan Heikoop
namens het bestuur

Lees meer

Hervatten jeugdtrainingen per 11 mei

Dinsdag 5 mei
Vandaag hebben alle atleten tot en met 18 jaar een email ontvangen over het hervatten van de jeugdtrainingen. In de mail is informatie opgenomen over het protocol verantwoorde atletieksport van de Atletiekunie en de regels die we gaan hanteren bij de trainingen van Delta Sport om conform dit protocol weer lekker te gaan sporten.
Mocht je geen mail hebben ontvangen of nog vragen hebben over de inhoud dan kun je hierover contact opnemen met Sebastiaan Heikoop (voorzitter@avdeltasport.nl)
Toon al het nieuws

Agenda

Vrijdag 14 augustus

Avond Baanwedstrijd AV '56

Vrijdag 21 augustus
Zondag 23 augustus
Woensdag 26 augustus
Vrijdag 28 augustus

Avond Baanwedstrijd Scheldesport

Toon volledige agenda